Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla
Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla
16 ingredienser
Cheviche med hälleflundra, räkor och pilgrimsmussla. Mums, så gott!
Det är jätteviktigt att fisken är färsk och av god kvalitet! Hälsningar Monika.
Ingredienser
- 800 g färsk hälleflundrafilé (eller havskatt eller annan vit fast fisk)
- 6 pilgrimsmusslor
marinad
- 3 limefrukter, skal från 1 och saft av 3
- 3 citroner, saften
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd chilifrukt, spansk peppar
- 1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
- salt
- svartpeppar, nymalen
- 2 rödlökar
Till servering och ganering
- 1 förp kokosmjölk
- 0,5 gurka
- några kvistar koriander
- några kvistar körvel
- 300 g kokta och skalade räkor
- 1,5 tsk strösocker (kan ta lite mer)
Gör så här
- Riv skalet av en limefrukt. Pressa ur saften ur alla tre samt ur citronerna.
- Finhacka vitlök och chili.
- Riv ingefäran.
- Blanda ner i citrussaften.
- Salta och peppra rikligt.
- Skär fisken i kuber och skiva rödlöken. Lägg fiskbitar och lökskivor i en skål. Häll över marinaden och täck med plastfilm. Låt marinera i kyl i minst 3 timmar.
- Tillsätt kokosmjölken. Hacka gurka, koriander och körvel. Blanda ner tillsammans med räkorna. Smaka av med strösocker. Servera genast i portionsskålar.