Ljummen kalvcarpaccio med parmesan och rosépeppardijonsås
Ljummen kalvcarpaccio med parmesan och rosépeppardijonsås
13 ingredienser
Tunna, tunna skivor av kalv på en salladsbädd med vacker sås.
Ingredienser
- 800 g kalvfilé
- smör, till stekning
- 100 g jungfrusallad
- 12 sparris
- 6 morötter (späda)
- 6 späda salladslökar
Sås
- 2 dl majonnäs
- 0,5 msk dijonsenap
- 0,5 dl vatten
- flingsalt
- rosépepparkorn, Krossade (eller Monikas julsalt)
Garnering
- parmesanflisor
- löjrom (eller forellrom)
Gör så här
- Putsa kalvfilén fri från hinnor. Hetta upp en panna med smör och stek den runt om i ca 3 minuter på varje sida, sänk värmen och låt den eftersteka några minuter, (eller ta upp den om du vill ha den nästan rå i mitten).
- Ansa sparrisen och salladslöken. Skrubba eller skala morötterna, (låt lite av blasten vara kvar) och dela dem eventuellt på längden. Koka sparris och salladslök i en minut, morötterna i 3-5 minuter, häll av vattnet.
- Arrangera sallad och primörer på ett stort vackert fat. Skär upp kalven i mycket tunna skivor. Vispa ihop såsen och häll den över. Garnera till sist med parmesanflisor och löjrom.