Sparris med lax och parmesan
Sparris med lax och parmesan
11 ingredienser
Riktig vårmat med balsamicomarinerad sparris, lax och den goda parmesanosten.
Ingredienser
- ca 28 späda gröna sparrisar
- salt
- svartpeppar, nymalen
Marinad:
- 0,5 dl balsamvinäger
- 1,5 dl riktigt god olivolja
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering och garnering:
- 100 g parmesanost
- 8 skivor färskrökt lax
- 1 förp pinjenötter
- balsamicosirap
Gör så här
- Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten.
- Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt.
- Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna.
- Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat.
- Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra.
- Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.