Getost med jordgubbssalsa

5 röster
6
Getost med jordgubbssalsa
Foto: Ann Lindberg

Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast. Hälsningar Monika.

Visa mer
6

Du behöver

  • 1 bit rulle getost (ca 350 g)

Salsa

  • 0,5 l jordgubbar, cirka (250 g)
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl gräslök, fint hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 0,5 tsk grönpepparkorn
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 3,5 msk msk flytande honung (cirka)
  • bröd, rostat
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.
  2. Tillsätt olivolja och vinäger.
  3. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt i en timme.
  4. Skär chévren i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.
  5. Servera med rostat bröd.
13 juni 2008
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...