Getost med jordgubbssalsa

4 röster
6
Getost med jordgubbssalsa
Foto: Ann Lindberg

Härlig förrätt med sting. Se till att chévren är rumsvarm vid serveringen, då är den godast. Hälsningar Monika.

Visa mer
6

Du behöver

  • 1 bit rulle getost, ca 350 g

Salsa

  • 0,5 l jordgubbar, cirka 250 g
  • 0,5 st gurka
  • 0,5 dl fint hackad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 0,5 tsk grönpepparkorn
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 3,5 msk msk flytande honung (cirka)
  • rostat bröd

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och hacka jordgubbarna. Hacka gurkan något finare. Blanda samman med den finhackade gräslöken i en skål.
  2. Tillsätt olivolja och vinäger.
  3. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt i en timme.
  4. Skär chévren i 6 skivor. Lägg upp salsan och ringla över honung.
  5. Servera med rostat bröd.
13 juni 2008
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept