Äppelpaj med nötfyllning
Äppelpaj med nötfyllning
14 ingredienser
50 min
Äppelpaj med farligt god nötfyllning! Väl värt att testa.
Receptet är beräknat för 1 paj.
Ingredienser
Pajdeg:
- 150 g smör
- 3 msk strösocker
- 1 äggula
- 3,5 dl vetemjöl
- 3,5 dl vetemjöl
Fyllning:
- 4 äpplen
- 100 g smör
- 75 g valnötter
- 75 g hasselnötter
- 50 g sötmandel
- 1 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 3 msk mjölk
- aluminiumfolie
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta samman alla ingredienserna till pajdegen. Lägg degen kallt en stund.
- Kavla ut degen och lägg den i en pajform (cirka 23 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och fäst kanten med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet i 200 grader i cirka 5 minuter.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i pajskalet.
- Smält smöret och grovhacka nötterna.
- Blanda ihop smör, nötter, socker, mjöl och mjölk. Täck sedan äppelskivorna med smeten.
- Grädda i 180 grader i cirka 30 minuter.