Passionerad hjortronparfait med björnbärsmarmelad
Passionerad hjortronparfait med björnbärsmarmelad
9 ingredienser
8h 20 min
Denna underbara dessert blir en värdig avslutning på året. Blandningen av passionsfrukt, hjortron och björnbär är enastående.
Beräknas för ca 6 personer.
Monikas vintips:
Chateau Fontebride
Ingredienser
- 11 digestivekex
- 3 msk smör, smält
- 0,75 dl strösocker
- 4 äggulor
- 3,5 msk vitt vin
- 1,5 dl hjortronsylt
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl björnbärsmarmelad, till servering
- 5 passionsfrukter, till servering
Gör så här
- Klä 6 portionsformar med plastfolie. Smula kexen och blanda med det smälta smöret, gärna i en marberedare.
- Sätt på en kastrull med vatten och låt det koka upp. Blanda socker, äggulor och vin i en rostfri bunke. Vispa kraftigt över vattenbadet tills smeten tjocknar och blir som en toddy.
- Ta skålen från vattenbadet och blanda i sylten. Vispa grädden lätt och blanda ner den i äggsmeten. Häll upp den i formarna. Lägg på kexsmulorna som lock. Frys i minst 8 timmar.
- Ta fram parfaiten ur frysen och ställ den i kyl cirka 30 minuter innan den ska serveras.
- Stjälp upp parfaiten på fat. Värm björnbärsmarmeladen något i en kastrull och ringla den sen runt parfaiten. Gröp ur passionsfrukten och garnera med de små kärnorna.