Chokladkräm med passionsfrukt och hallon
Chokladkräm med passionsfrukt och hallon
9 ingredienser
En underbar chokladdessert som är en blandning mellan mousse och kräm med rik chokladkolasmak. Glöm absolut inte passionsfrukten! Beräknad för cirka 5-6 personer.
TIPS:
Den mörka chokladen kan också rivas över istället för att smältas och ringlas.
Chokladcrémen kan också göras på mörk choklad.
Dekorera med passionsfrukt och riven choklad på plats.
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 200 g vit bakchoklad
- 1 äggula
- 1,5 msk smör
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 förp hallon (färska eller frysta) [250 g]
Till servering:
- 3 passionsfrukter
- några hallon
- 50 g mörk choklad
Gör så här
- Värm grädden och låt koka i någon minut. Tag kastrullen från plattan.
- Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden. Rör tills chokladen smält.
- Fortsätt att röra kraftigt och tillsätt äggulan.
- Rör ner smöret och vaniljsockret. Fortsätt att röra tills smeten är helt slät.
- Lägg hallon i botten på 6 glas. Fyll på med chokladkrämen.
- Kyl i minst 1 timme.
- Smält den mörka chokladen och ringla den över. Garnera med passionsfrukt.