Smulpaj med rabarber och jordgubbar
Smulpaj med rabarber och jordgubbar
9 ingredienser
ca 40 m
Jordgubbar och rabarber är sällsynt lyckat tillsammans i en smulpaj. Sött och syrligt när det är som bäst!
OBS! 3-dubbla receptet för långpanna!
Ingredienser
- 100 g smör
- 3 msk strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
Fyllning
- ca 400 g rabarber, späda
- 0,5 l jordgubbar, skivade
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 msk potatismjöl
Till servering
- grädde, lättvispad
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
- Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
- Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
- Grädda pajen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
- Servera med lättvispad grädde.