Amerikanska pannkakor med pekannötter

10 röster
4
Amerikanska pannkakor med pekannötter
Foto: TV4

Amerikanska bananpannkakor som blir ännu lite lyxigare med pekannötter. Serveras på traditionellt sätt med lönnsirap och vispat smör.

Receptet ger ca 8 st pannkakor.

I Monica Eisenmans amerikanska brunch ingår
Amerikanska bananpannkakor

Het fruktsallad med spetskål


Ägg florentine med lax


Smoothie på blåbär, banan och kokos


Mimosa, en drink med champagne och apelsinjuice

Se Monica laga amerikansk brunch


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl pekannötter, finhackade
  • 3,5 dl filmjölk
  • 0,5 dl matolja
  • 1 st banan, finhackad
  • 1 st ägg, delat
  • smör till stekning

TILL SERVERING

  • Vispat smör
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Rör ihop de torra ingredienserna.
  2. Blanda i filmjölk, matolja och äggula och vispa till en slät smet.
  3. Rör ner bananen.
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i smeten.
  5. Värm en stekpannan med lite smör.
  6. Häll 0.5-1 dl smet i pannan. Tänk på att inte ha för het panna.
  7. Vänd pannkakan då bubblor formas på ovansidan.
  8. Servera med en stor klick vispat smör och riktligt med lönnsirap.
7 november 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept