Moilee fisk

POPULÄRT
Moilee fisk
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Moilee fisk

16 ingredienser

30 m

En smakrik och härlig fiskrätt som kommer göra sig fint i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g vit fisk (t.ex torsk eller sej)
  • 4 msk rapsolja
  • 14 curryblad
  • 6 cm färsk ingefära, finhackad
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tomater, finhackade
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 200 g vatten
  • 250 g kokosmjölk
  • 250 g vatten
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok. Tillsätt ingefära och curryblad. Fräs hastigt och tillsätt lök, vitlök och chili och fortsätt fräsa tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt tomaterna och saltet, fortsätt fräsa tills oljan lägger sig på toppen, ca 5 minuter.
  3. Tillsätt gurkmeja och chilipulver, fräs ytterligare 30 sekunder.
  4. Häll i 200 g vatten och koka upp, tillsätt fisken och sjud i 5 minuter.
  5. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölken och 250 g vatten.
  6. Tillsätt lime och vinäger och sjud ytterligare några minuter.