Mjukt tunnbröd med regnbågslax

Mjukt tunnbröd med regnbågslax
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Mjukt tunnbröd med regnbågslax

7

18 ingredienser

30 m

Mjukt tunnbröd med en röra på rökt regnbågslax, jordärtsskocka och krasse.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g kallrökt lax (regnbågslax)
  • 2 jordärtskockor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka krasse
  • 1 förp buskkrasse
  • krasse
  • ätbara blommor

Tunnbröd

  • 150 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 150 g ljus sirap
  • 950 g vetemjöl
  • generöst med vetemjöl till utbakning

Gör så här

  1. Hacka regnbågslaxen.
  2. Skala och riv jordärtskockorna och blanda med vitvinsvinäger och salt.
  3. Blanda upp laxen med majonnäs och tillsätt det i röran med jordärtskockorna.
  4. Fyll de nystekta bröden med röran och toppa med krasse och blommor.
  5. Tunnbröd
    Smält smör och tillsätt mjölk. Blanda ner jästen i vätskan och tillsätt sedan alla torra ingredienser.
  6. Sätt degen i kylen, det är viktigt att degen blir riktigt kall innan den ska kavlas ut.
  7. Kavla ut degen på rejält mjölat underlag till lagom stora bröd. Stek dem i panna med smör. Låt svalna något före servering.