• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mjuka limekakor med vit choklad och hallon

Mjuka limekakor med vit choklad och hallon
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Mjuka limekakor med vit choklad och hallon

6 steg att laga

9 ingredienser

45 m

Damma av mormors gamla mazarinformar och använd dem till att baka söta små minivarianter av en mjuk limekaka med vit choklad och hallon i. Oemotståndligt goda till en kopp kaffe. 

Ingredienser

  • 140 g äggvita [4 st]
  • 90 g rörsocker, strö [1 dl]
  • 2 msk honung
  • 0,5 krm salt
  • 150 g vit choklad, smält
  • 100 g smör, smält
  • 4 limefrukter, finrivet skal
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 24 hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft. Smöra och mjöla mazarinformarna.
  2. Börja med att vispa äggvitorna fasta. Tillsätt socker, litet i taget, under fortsatt vispning. Vispa sist ner honung och salt i marängen.
  3. Blanda ihop den smälta chokladen med det smälta smöret.
  4. Vänd ner smör- och chokladblandningen i marängen. Rör ner limeskalet. Sikta därefter ner mjölet och blanda runt.
  5. Fyll mazarinformarna till hälften med smet, lägg två hallon i varje.
  6. Grädda kakorna tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter.