Mjuka limekakor med vit choklad och hallon

19 röster
45 m

Damma av mormors gamla mazarinformar och använd dem till att baka söta små minivarianter av en mjuk limekaka med vit choklad och hallon i. Oemotståndligt goda till en kopp kaffe.

Visa mer
45 m

Du behöver

  • 140 g äggvitor (ca 4 stycken)
  • 90 g rörsocker, strö (1 dl)
  • 2 msk honung
  • 1 nypa salt
  • 150 g vit choklad, smält
  • 100 g smält smör
  • 4 lime, finrivet skal
  • 60 g vetemjöl (1 dl)
  • ca 24 hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft. Smöra och mjöla mazarinformarna.
  2. Börja med att vispa äggvitorna fasta. Tillsätt socker, litet i taget, under fortsatt vispning. Vispa sist ner honung och salt i marängen.
  3. Blanda ihop den smälta chokladen med det smälta smöret.
  4. Vänd ner smör- och chokladblandningen i marängen. Rör ner limeskalet. Sikta därefter ner mjölet och blanda runt.
  5. Fyll mazarinformarna till hälften med smet, lägg två hallon i varje.
  6. Grädda kakorna tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter.
14 april 2018

Fler goda recept