Mjuk pepparkaka i långpanna med äpplen och müsli

Pauluns Mjuk pepparkaka i långpanna med äpplen och müsli
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mjuk pepparkaka i långpanna med äpplen och müsli

14 ingredienser

45 min

Glutenfri mjuk pepparkaka med äppelklyftor och müslitäcke. En långpannekaka som smakar som en blandning av mjuk pepparkaka och äppelkaka.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
bitar
  • 6 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl (eller majsmjöl)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk malen nejlika
  • 2 tsk malen ingefära, mald
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 2 dl granola (eller valfri glutenfri müsli)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta sedan ner i äggvispet.
  3. Tillsätt smält smör och mjölk och rör om till en helt slät smet.
  4. Lägg ut bakplåtspapper i en långpanna och smörj pappret med lite smör. Häll ut smeten i formen.
  5. Dela ner äpplet till små klyftor och tryck ner i kakan.
  6. Grädda i ungen i 20 minuter och strö då över müslin.
  7. Grädda i ytterligare 10-15 minuter.