Mjuk pepparkaka i långpanna med äpplen och müsli

Pauluns Mjuk pepparkaka i långpanna med äpplen och müsli
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mjuk pepparkaka i långpanna med äpplen och müsli

14 ingredienser

45 min

Glutenfri mjuk pepparkaka med äppelklyftor och müslitäcke. En långpannekaka som smakar som en blandning av mjuk pepparkaka och äppelkaka.

Ingredienser

bitar
  • 6 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl (eller majsmjöl)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk malen nejlika
  • 2 tsk malen ingefära, mald
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 2 dl granola (eller valfri glutenfri müsli)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och sikta sedan ner i äggvispet.
  3. Tillsätt smält smör och mjölk och rör om till en helt slät smet.
  4. Lägg ut bakplåtspapper i en långpanna och smörj pappret med lite smör. Häll ut smeten i formen.
  5. Dela ner äpplet till små klyftor och tryck ner i kakan.
  6. Grädda i ungen i 20 minuter och strö då över müslin.
  7. Grädda i ytterligare 10-15 minuter.