Mjölkchokladpannacotta med vit chokladgrädde, hjortron och kaksmulor

Mjölkchokladpannacotta med vit chokladgrädde, hjortron och kaksmulor
Foto: David Back
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Mjölkchokladpannacotta med vit chokladgrädde, hjortron och kaksmulor

6

8 ingredienser

30 min + 4 timmar i kylen

Mattias tipsar!
Preppa dagen före
• Pannacottan.
• Koka ihop vita chokladgrädden.

Innan gästerna kommer
• Lättvispa chokladgrädden.
Strax före servering
• Ställ fram och toppa med chokladgrädden, hjortronen och kaksmulorna.

Ingredienser

portioner4

Pannacotta med mjölkchoklad (görs med fördel dagen före)

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g mjölkchoklad

Vit chokladgrädde

  • 40 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde

Till servering

  • 125 g hjortron, rårörda
  • 0,5 dl kakor, smulade

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och dra av det från plattan.
  2. Hacka mjölkchoklad, krama ur vattnet från gelatinbladet och rör ner i grädden.
  3. Häll upp i portionsformar och ställ dem i kylen ett par timmar, tills de stelnat.
  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
  5. Koka upp grädden i en liten kastrull och häll över chokladen. Vispa tills chokladen är helt utblandad.
  6. Ställ chokladgrädden i kylen och låt den bli helt kylskåpskall.
  7. Lättvispa chokladgrädden. Toppa pannacottan med chokladgrädde, hjortron och kaksmulor före servering.