• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Mjölkchokladpannacotta med vit chokladgrädde, hjortron och kaksmulor

Mjölkchokladpannacotta med vit chokladgrädde, hjortron och kaksmulor
Foto: David Back
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Mjölkchokladpannacotta med vit chokladgrädde, hjortron och kaksmulor

7 steg att laga

8 ingredienser

30 min + 4 timmar i kylen

Mattias tipsar!
Preppa dagen före
• Pannacottan.
• Koka ihop vita chokladgrädden.

Innan gästerna kommer
• Lättvispa chokladgrädden.
Strax före servering
• Ställ fram och toppa med chokladgrädden, hjortronen och kaksmulorna.

Lättlagade helgmenyer

Receptet kommer från boken Lättlagade helgmenyer av Mattias Larsson, Semic.

Ingredienser

portioner4 portioner

Pannacotta med mjölkchoklad (görs med fördel dagen före)

  • 1 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g mjölkchoklad

Vit chokladgrädde

  • 40 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde

Till servering

  • 125 g hjortron, rårörda
  • 0,5 dl kakor, smulade

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och dra av det från plattan.
  2. Hacka mjölkchoklad, krama ur vattnet från gelatinbladet och rör ner i grädden.
  3. Häll upp i portionsformar och ställ dem i kylen ett par timmar, tills de stelnat.
  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
  5. Koka upp grädden i en liten kastrull och häll över chokladen. Vispa tills chokladen är helt utblandad.
  6. Ställ chokladgrädden i kylen och låt den bli helt kylskåpskall.
  7. Lättvispa chokladgrädden. Toppa pannacottan med chokladgrädde, hjortron och kaksmulor före servering.
TIPS!
Lättlagade helgmenyer

Receptet kommer från boken

Lättlagade helgmenyer av Mattias Larsson