Torsk med smörsvängda tomater
Torsk med smörsvängda tomater
9 ingredienser
Snabbrimmad torskfilé som ugnssteks och serveras med en smörsvängd tomatsallad. När du rimmar fisken håller den ihop bättre vid stekning och du får en fastare och finare torskbit.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
Snabbrimmad torskfilé
- 600 g torskfilé
- salt, till rimning
Smörsvängda tomater
- 175 g smör
- 1 klyfta vitlök
- 500 g tomat
- 1 rödlök
- 1 förp alfaalfagroddar
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 knippe färsk basilika
Gör så här
Snabbrimmad torsk
- Rimma fisken genom att salta ordentligt, låt stå i 20 minuter till 2 timmar beroende på hur fast du vill ha den. Baka sedan torsken i ugnen i 120 grader i 10 minuter.
Smörsvängda tomater
- Skär tomaterna i klyftor och hacka rödlök och vitlök.
- Bryn smöret i en stekpanna.
- Sväng runt röd- och vitlöken i det brynta smöret, tillsätt tomaterna och vitvinsvinägern.
- Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
- Servera torsken med tomatsåsen och toppa med alfa-alfagroddarna.