Torsk med smörsvängda tomater

POPULÄRT
Torskfilé med smörsvängda tomater
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Torsk med smörsvängda tomater

22

9 ingredienser

Snabbrimmad torskfilé som ugnssteks och serveras med en smörsvängd tomatsallad. När du rimmar fisken håller den ihop bättre vid stekning och du får en fastare och finare torskbit.

Ingredienser

portioner4

Snabbrimmad torskfilé

  • 600 g torskfilé
  • salt, till rimning

Smörsvängda tomater

  • 175 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g tomat
  • 1 rödlök
  • 1 förp alfaalfagroddar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 knippe färsk basilika

Gör så här

  1. Snabbrimmad torsk
    Rimma fisken genom att salta ordentligt, låt stå i 20 minuter till 2 timmar beroende på hur fast du vill ha den. Baka sedan torsken i ugnen i 120 grader i 10 minuter.
  2. Smörsvängda tomater
    Skär tomaterna i klyftor och hacka rödlök och vitlök.
  3. Bryn smöret i en stekpanna.
  4. Sväng runt röd- och vitlöken i det brynta smöret, tillsätt tomaterna och vitvinsvinägern.
  5. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar.
  6. Servera torsken med tomatsåsen och toppa med alfa-alfagroddarna.