Räk- och krabbkakor med fänkål

Räk- och krabbkakor med fänkål
Foto: TV4

Du behöver

  • 200 g krabbkött
  • 200 g räkor, skalade
  • 200 g kokt ris
  • 1 st gullök, finhackad
  • 3 st ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 st fänkål, finhackad
  • 1 tsk pomerans
  • 4 skivor vitt bröd, tärnat
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st apelsin, saften
  • salt

Gör så här

  1. Blanda räkor, krabbkött, kokt ris, fänkål, pomerans, gullök, dill, äggula och
    brödtärningar till en smet. Smaksätt med salt.
  2.  Forma biffar och stek gyllenbruna i stekpanna. 
  3. Blanda majonnäs, creme fraiche, vitlök, apelsinsaft och salt till en kräm.

  4. Lägg upp räk och krabbkakorna på en tallrik och klicka på krämen
Kommentera receptet

Fler goda recept