Räk- och krabbkakor med fänkål

Räk- och krabbkakor med fänkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Räk- och krabbkakor med fänkål

14 ingredienser

Räk- och krabbkakor med fänkål, pomerans och apelsindipp. Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 200 g krabbkött
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g kokt ris
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 fänkål, finhackad
  • 1 tsk pomerans
  • 4 skivor vitt bröd, tärnat
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 apelsin, saften
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda räkor, krabbkött, kokt ris, fänkål, pomerans, gullök, dill, äggula och
  2. brödtärningar till en smet. Smaksätt med salt.
  3. Forma biffar och stek gyllenbruna i stekpanna.
  4. Blanda majonnäs, creme fraiche, vitlök, apelsinsaft och salt till en kräm.
  5. Lägg upp räk och krabbkakorna på en tallrik och klicka på krämen