Laxpytt med dill

laxpytt med dill
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016

Laxpytt med dill

8

15 ingredienser

25 min

Snabb pytt gjord på kallrökt lax, potatis, zucchini och purjolök. Servereras med pepparrotskräm och äggula.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g rökt lax
  • 600 g fast potatis
  • 15 cm purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 4 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olja
  • 1 citron, till servering

Gör så här

  1. Tärna potatis, zucchini och skiva purjolök. Stek först potatisen på medelhög värme till den börjar bli mjuk. Tillsätt då zucchini och purjolök och stek med i ca 5 minuter.
  2. Skär laxen i tärningar och vänd ner i pytten sista stunden och låt steka med i 1 minut. Ta bort från plattan. Salta och peppra.
  3. Spara några dillvippor till servering. Grovhacka resten och vänd ner i pytten. Strössla över citronskal.
  4. Blanda creme fraiche med pepparrot, salt och peppar samt lite citronsaft.
  5. Separera äggulorna från vitorna och lägg gulorna i varsin äggskalshalva (spara äggvitorna till maränger eller utfyllnad av omelett).
  6. Servera laxpytten genast med pepparrotskräm, äggula, tunt skivad rödlök och en dillvippa.