Kräftpasta med dill och citron

Kräftpasta med dill och citron
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kräftpasta med dill och citron

140

10 ingredienser

25 min

Smarriga pasta med kräftstjärtar, dill och citron. Perfekt om du har rester från kräftskivan!

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka dill
  • 1 citron, skalet av
  • 2 dl grädde
  • 200 g kräftstjärt
  • 500 g tagliatelle
  • ca 100 g lagrad ost
  • olivolja, till att steka

Gör så här

  1. Hacka löken, chilin och dillen fint, skär sedan tomaterna i tärningar.
  2. Stek lök och chili i olivolja tills den är mjuk. Slå sedan på tomaterna så de smälter ut i stekpannan av värmen.
  3. Slå på grädden, smaka av med salt och peppar, låt allt koka ihop.
  4. Koka pastan enligt anvisning i välsaltat vatten.
  5. Riv ner citronskal i såsen precis när pastan är klar, fortsätt med dillen, kräftstjärtar och den kokta pastan. Lägg upp i tallrik och toppa med lite lagrad ost.