Grillade kycklingspett med pastasallad
Grillade kycklingspett med pastasallad
15 ingredienser
30 min
Somrig mat med grillad kycklinglårfilé på spett och en krämig pastasallad. Kycklinglårfilé lämpar sig väldigt bra att grilla då den blir så saftig.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 600 g pasta (t ex penne eller rigatoni)
- 3 kvistar rosmarin
- 1 citron
- svartpeppar
- 2 dl kvarg 10 %
- 1 kruka basilika
- 1 dl parmesanost, riven
- 2 röda paprikor
- 4 knipplökar
- 1 zucchini
- 0,5 aubergine
- 2 dl olivolja
- salt
- grillspett
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg grillspetten i vatten så de inte brinner upp.
- Skär ner kycklingen i mindre bitar, varje filé kan delas ca tre gånger. Använd en separat kniv och skärbräda. Trä kyckling på spetten och lägg i en stor form. Riv citronskal över, fortsätt med fint hackad rosmarin och olivolja. Blanda runt, salta och peppra.
- Skär aubergine, zucchini och paprikan i skivor, ca 1,5-2 centimeter tjocka. Dela knipplöken i två delar. Slå på lite olivolja, samt salt och peppar.
- I en stor skål, blanda kvarg, citronsaft, hackad basilika, riven parmesan samt svartpeppar och salt.
- Grilla kycklingspetten och grönsakerna på direktvärme tills dom är klara.
- Blanda de grillade grönsakerna i skålen med såsen, fortsätt med att blanda ner den kokta pastan. Servera med grillade kycklingspett.