Dubbelmarinerad fläskfilé med het gurksallad

293 röster
ca 3,5 h
4

Dubbelmarinerad fläskfilé, det vill säga fläskfilé som du marinerar både innan och efter att du ugnsstekt den. Lätt att förbereda och ger saftigt och smakrikt kött!

Visa mer
ca 3,5 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 hel fläskfilé, pustad

Marinad 1

  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl finhackad rosmarin
  • 0,5 chili, urkärnad och finhackad
  • smör och olja till stekning

Marinad 2

  • 0,5 dl vit balsamico
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl blandade hackade örter, ex persilja, rosmarin, timjan, oregano
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Gurksallad

  • 1 stor gurka
  • 1 stor citron
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 röd chili
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader. 
  2. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar. Hacka samman marinad 1: rosmarin, chili och vitlök och massera in detta runt hela fläskfilén. 
  3. Bryn köttet i en het stekpanna med olja och smör tills köttet har fått fin färg runtom.
  4. Stek fläskfilén i ugnen tills den är genomlagad och har en innertemperatur på ca 65 grader.
  5. Rör samman alla ingredienser till marinad 2.
  6. Lägg ner den varma fläskfilén i marinaden och låt ligga i minst 2-3 timmar. Gör under tiden gurksalladen.
  7. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i lite tjockare skivor.
  8. Rör samman saft och rivet skal från citronen med socker, finhackad chili och olivolja.
  9. Blanda med gurkan och krydda med salt. Skär dubbelmarinerad fläskfilé i skivor och servera med gurksalladen.
23 mars 2013

Fler goda recept