Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor
Lammfärsbiffar med mos på gröna ärtor
12 ingredienser
Lammfärsbiffar som serveras med ett "mash" på gröna ärtor och mynta.
Se Karin Andersson laga receptet


Ingredienser
Lammfärsbiffar
- 600 g lammfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 1 tsk malen spiskummin
- salt
- peppar
- smör, att steka i
Ärtmos
- 2 förp gröna ärtor
- 1 kruka mynta
- 1 citron, saften
- 3 msk smör
Till servering
- 1 kruka sallad
Gör så här
- Blanda lammfärsen med lök, vitlök, spiskummin salt och peppar.
- Forma 8 jämnstora biffar och stek dem gyllenbruna i stekpanna. Låt dem gå klara i pannan eller kör dem i ugn på 150 grader i ca 10 minuter.
- Fräs ärtorna snabbt i smör och mixa dem slätt i en matberedare med mynta och citronsaft. Smaksätt med salt.
- Servera biffarna och ärtmoset med lite örtsallad till.