Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås

30 min
4
Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Citronbakad blomkål

  • 1 blomkål
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, saft och rivet zest
  • 5 hela klyftor vitlök, med skal

Remouladsås

  • 2 dl pickles eller inlagd gurka
  • 1 tsk curry
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • salt och peppar

Frasig torsk

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • neutral olja och smör, till stekning

Gör så här

  1. Bryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
  2. Baka i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.
  3. Finhacka pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  4. Salta torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
  5. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remouladsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept