Krämig räkpasta med fänkål, vitt vin och dill

Krämig räkpasta med fänkål, vitt vin och dill
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Krämig räkpasta med fänkål, vitt vin och dill

38

16 ingredienser

20 min

Snabb och smarrig pastarätt med färska räkor, dill, smörstekt fänkål, citron och vitt vin.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g tagliatelle (torkad)
  • 1 knipplök, fint hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 litet fänkålsstånd, i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 65 g babyspenat
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, zesten
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar, nymalen
  • 300 g färska räkor, skalade

Till servering

  • 1 citron, i klyftor
  • några dillvippor (eller fänkålsdill)

Gör så här

  1. Börja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente.
  2. Under tiden, stek lök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i
    grönsakerna. Häll på hummerfond och grädde och låt koka i 5 minuter och tjockna.
  3. Vänd ner bladspenat och låt få ett uppkok. Tillsätt därefter citronzest och dill.
  4. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dill.