Kyckling med grillad sallad och romescosås

Kyckling med grillad sallad och romescosås
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Kyckling med grillad sallad och romescosås

12

14 ingredienser

40 min

Grillad kyckling och grillad sallad serveras med romescosås. Romescosås är en klassisk sås från Tarragona som görs på nötter, paprika och tomater.

Ingredienser

portioner4
  • 1,2 kg kycklingklubba

Sås

  • 50 g sötmandel, rostade
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 6 klyftor vitlök
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 skiva vitt gammalt bröd, rivet i bitar
  • 0,5 rödlök
  • 1 tomat
  • 90 g rostade inlagda paprikor
  • 1 kruka persilja

sallad

  • 2 romansallad, huvuden, delade
  • 4 färska lökar, delade

Gör så här

  1. Förbered romescosås genom att placera alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills de är en fin sås eller röra. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  2. Blanda ner ca 2 msk av såsen tillsammans med kycklingen, blanda väl och låt vila tills de ska grillas.
  3. Blanda sallad och lök med lite olja, salt och peppar.
  4. Grilla sedan kycklingen tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Grilla även lök och sallad tills den mjuknar.
  5. Servera kyckling och sallad på en tallrik och ringla romescosås över kycklingen.