Misogravad röding med avokado och tofu

Misogravad röding med avokado och tofu
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Misogravad röding med avokado och tofu

15 ingredienser

Snabbgravad röding med krispig lök och endivesallad serverad ihop med en spännande dressing på avokado och tofu.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rödingfilé
  • 1 msk vit misopasta
  • 1 msk salt
  • 1,5 msk strösocker
  • 1-2 tsk färsk ingefära, riven
  • 0,5 endive, strimlad
  • 1 schalottenlök, skivad
  • bovete, rostat
  • 0,5 kruka färsk koriander

Avokado- och tofudressing

  • 1 avokado
  • 50 g silkestofu
  • 3 tsk citronsaft
  • 2 tsk vatten
  • 0,5-1 krm sesamolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rör ut misopasta med salt, socker och riven ingefära.
  2. Blanda med endive och schalottenlök.
  3. Putsa och skär fisken i tärningar om ca 2 cm. Tillsätt fisken i blandningen med lök och endive. Låt stå ca 20 minuter.
  4. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mixa med tofu och vatten, tillsätt citronsaft, sesamolja och salt.
  5. Fördela avokado- och tofudressingen på små fat. Toppa med fiskblandningen. Strö över rostat bovete och garnera med koriander.