Minitostadas med avokadokräm
Minitostadas med avokadokräm
23 ingredienser
20 m
Minitostadas med avokadokräm, halstrad pilgrimsmussla och chimichurri är både festligt och gott att förgylla helgen med.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
Tostadas
- 2-3 dl majsolja
- 2 tortillabröd (stora majstortillabröd)
- salt
Avokadokräm
- 2 avokador
- citronsaft
- salt
- svartpeppar, nymald
Halstrad pilgrimsmussla
- 2 msk rapsolja
- 4-8 pilgrimsmusslor
- 2 msk smör
- salt
Chimichurri
- 1 schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 0,75 dl persilja, finhackad
- 0,5 dl färsk koriander, finhackad
- 1 röd chilifrukt
- 0,75 dl rapsolja
- 1,5 tsk citronsaft
- 1 tsk vinäger
- salt
- svartpeppar, nymald
Servering
- jalapeño
- färsk koriander
Gör så här
Tostadas
- Hetta upp olja i en kastrull till 165–170 grader.
- Stansa ut rundlar av tortillabröden som är ca 6–7 cm i diameter och fritera tills de blir gyllene och krispiga i oljan. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.
Avokadokräm
- Mosa eller mixa avokado slät och smaka av med lite citronsaft, salt och svartpeppar.
Chimichurri
- Finhacka schalottenlök, vitlök, persilja, koriander och röd chili. Blanda samman med olja, citronsaft och vinäger. Smaka av med salt (snåla ej) och nymalen svartpeppar.
Halstrad pilgrimsmussla
- Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i pilgrimsmusslorna när den är riktigt het, salta och låt steka i 30 sekunder.
- Vänd pilgrimsmusslorna, klicka i smör och salta igen. Låt steka 30 sekunder även på den här sidan. Ta upp och lägg på ett fat.
Servering
- Lägg ut ”tostadas” (friterade majstortillas) på ett fat. Klicka på avokadokräm och lägg pilgrimsmusslan ovanpå. Toppa med chimichurri, finskuren jalapeno och lite koriander. Servera direkt!