Minitostadas med avokadokräm

koket.se
Minitostadas med avokadokräm
Foto: Tv4
Catarina König
Catarina König

Minitostadas med avokadokräm

23 ingredienser

20 m

Minitostadas med avokadokräm, halstrad pilgrimsmussla och chimichurri är både festligt och gott att förgylla helgen med.

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner4 - 8 munsbitar

Tostadas

  • 2-3 dl majsolja
  • 2 tortillabröd (stora majstortillabröd)
  • salt

Avokadokräm

  • 2 avokador
  • citronsaft
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Halstrad pilgrimsmussla

  • 2 msk rapsolja
  • 4-8 pilgrimsmusslor
  • 2 msk smör
  • salt

Chimichurri

  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,75 dl persilja, finhackad
  • 0,5 dl färsk koriander, finhackad
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1,5 tsk citronsaft
  • 1 tsk vinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Servering

  • jalapeño
  • färsk koriander

Gör så här

Tostadas

  1. Hetta upp olja i en kastrull till 165–170 grader.
  2. Stansa ut rundlar av tortillabröden som är ca 6–7 cm i diameter och fritera tills de blir gyllene och krispiga i oljan. Lägg upp på ett fat med hushållspapper och salta lätt.

Avokadokräm

  1. Mosa eller mixa avokado slät och smaka av med lite citronsaft, salt och svartpeppar.

Chimichurri

  1. Finhacka schalottenlök, vitlök, persilja, koriander och röd chili. Blanda samman med olja, citronsaft och vinäger. Smaka av med salt (snåla ej) och nymalen svartpeppar.

Halstrad pilgrimsmussla

  1. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i pilgrimsmusslorna när den är riktigt het, salta och låt steka i 30 sekunder.
  2. Vänd pilgrimsmusslorna, klicka i smör och salta igen. Låt steka 30 sekunder även på den här sidan. Ta upp och lägg på ett fat.

Servering

  1. Lägg ut ”tostadas” (friterade majstortillas) på ett fat. Klicka på avokadokräm och lägg pilgrimsmusslan ovanpå. Toppa med chimichurri, finskuren jalapeno och lite koriander. Servera direkt!