Minismörgåstårta

minismörgåstårta-boxen_vardagslyx_september_2018
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Minismörgåstårta

13 ingredienser

15 m

I det här enkla och snabba receptet på smörgåstårta används linskakor som bottnar vilket gör tårtan glutenfri. Den blir dessutom ljuvligt krämig direkt utan att behöva stå över natten! Just den här versionen är helt vegansk och smaksatt med italienska smaker så som pesto, soltorkade tomater och oliver. Toppad med basilika och färska tomater gör den till en riktig fröjd både för öga och mun!

Ingredienser

portioner

Grundröra

  • 1 förp kikärtor (à 230 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olja
  • salt
  • peppar

Smaksättning 1

  • hälften av grundröran
  • 5-6 oliver
  • 2-3 soltorkade tomater
  • chilipulver

Smaksättning 2

  • hälften av grundröran
  • 1 msk grön pesto

Garnering

  • oliver
  • tomat
  • basilika

Gör så här

  1. Lägg linskakorna i blöt ca 2 minuter, ta upp och låt rinna av.
  2. Mixa samman alla ingredienser till grundröran.
  3. Blanda hälften av röran med ingredienserna till smaksättning 1 och andra halvan med smaksättning 2.
  4. Varva linskakorna med rörorna och garnera med oliver, tomater och basilika.