Minipavlova med sommarbär

2 röster
1 h 45 min
8
Minipavlova med sommarbär 2

Miljövänligt tips!
Använd Aito havrebaserade whipping.

Aito whipping till promoruta - grå bakgrund
1 h 45 min
8
8 portioner

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Topping

  • 250 ml Aito Oat for Whipping
  • färska bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 minuter med elvisp.
  3. Vänd ner maizena och vinäger.
  4. Bred ut smeten i runda portionsstorlekar på en bakpappersklädd plåt. Gör en liten grop i mitten av varje pavlova med en sked. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
  5. Toppa minipavlovorna med vispad Aito Oat for whipping och färska bär.
4 maj 2020