Minipavlova med sommarbär
Minipavlova med sommarbär
7 ingredienser
1 h 45 min
Sommarens godaste och enklaste efterrätt! Imponera med de här minipavlovorna som är toppade med vispgrädde och färska sommarbär.
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 1 krm salt
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger
Topping
- 250 ml vispgrädde
- färska bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i sänder under fortsatt vispning. Vispa tills smeten är hård och glansig, ca 5-7 minuter med elvisp.
- Vänd ner maizena och vinäger.
- Bred ut smeten i runda portionsstorlekar på en bakpappersklädd plåt. Gör en liten grop i mitten av varje pavlova med en sked. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1 1/2 timme.
- Toppa minipavlovorna med vispad grädde och färska bär.