Minipavlova med smörkräm och jordgubbar

25 röster
1,5 h
6
Minipavlova med smörkräm och jordgubbar
Foto: Andréa Brändström

Frestande små marängbakelser i portionsstorlek fyllda med smörkräm, jordgubbar och fluffig grädde.

Visa mer
1,5 h
6

Du behöver

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker
  • 2-3 msk koncentrerad flädersaft

Smörkräm

  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Maräng
    Sätt ugnen på 110 grader.
  2. Blanda äggvitor och socker i en bunke och värm över vattenbad till sockerkristallerna smält och smeten har 60 grader.
  3. Vispa till en fast och blank maräng, det tar ca 8-10 minuter. Vänd försiktigt ned flädersaften. '
  4. Spritsa ut små bakelser i portionsstorlek på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 40-60 minuter beroende på storlek.
  5. Smörkräm
    Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknar, låt svalna.
  6. Vispa grädden. Skär jordgubbarna i bitar.
  7. Fyll marängerna med smörkräm, lägg på jordgubbar och toppa med vispad grädde.
16 juni 2018

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept