Minestrone med kyckling

POPULÄRT
Minestrone med kyckling
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Minestrone med kyckling

32

15 ingredienser

30 min

Minestrone - en av Isabellas barndomsfavoriter som är enkel att göra och mättar fint. Tips! Låt kanten på parmesanosten koka med i soppan, det ger massor av smak.

Ingredienser

portioner

Minestrone

  • 200 g kycklinglårfilé (utan skinn)
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 4 selleristjälkar
  • 0,5 zucchini
  • 2 lagerblad
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 l vatten
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl pasta, gärnamaccheroni
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 50 g parmesanost (gärna med skalken (kanten)
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala morot, potatis och lök och skär i små tärningar. Skär även selleri och zucchini i små tärningar.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta eller stor kastrull utan att de tar färg.
  4. Tillsätt kyckling, lagerblad, buljongtärning, vatten, skalken på parmesanosten och krossade tomater. Blanda runt och låt koka ca 5 minuter.
  5. Tillsätt mer vatten om det behövs. Häll i pastan och salt. Rör om och låt koka tills pastan är klar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med riven parmesan och olivolja.