Minestrone med kyckling
Minestrone med kyckling
15 ingredienser
30 min
Minestrone - en av Isabellas barndomsfavoriter som är enkel att göra och mättar fint. Tips! Låt kanten på parmesanosten koka med i soppan, det ger massor av smak.
EnkeltGrytorHälsomatItaliensk matKycklingKycklinggrytaMatlådaPasta - Kökets favoritrecept!SnabbtSoppaVardagsmiddag
Se Isabella Morrone laga receptet

Ingredienser
Minestrone
- 200 g kycklinglårfilé (utan skinn)
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 4 selleristjälkar
- 0,5 zucchini
- 2 lagerblad
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 2 l vatten
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 2 dl pasta, gärnamaccheroni
- salt
- svartpeppar
- ca 50 g parmesanost (gärna med skalken (kanten)
- olivolja
Gör så här
- Skala morot, potatis och lök och skär i små tärningar. Skär även selleri och zucchini i små tärningar.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta eller stor kastrull utan att de tar färg.
- Tillsätt kyckling, lagerblad, buljongtärning, vatten, skalken på parmesanosten och krossade tomater. Blanda runt och låt koka ca 5 minuter.
- Tillsätt mer vatten om det behövs. Häll i pastan och salt. Rör om och låt koka tills pastan är klar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med riven parmesan och olivolja.