Minestrone med kyckling

Minestrone med kyckling
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Minestrone med kyckling

23

7 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Minestrone - en av Isabellas barndomsfavoriter som är enkel att göra och mättar fint. Tips! Låt kanten på parmesanosten koka med i soppan, det ger massor av smak. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Minestrone

  • 200 g kycklinglårfilé (utan skinn)
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 4 selleristjälkar
  • 0,5 zucchini
  • 2 lagerblad
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 l vatten
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl pasta, gärnamaccheroni
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 50 g parmesanost (gärna med skalken (kanten)
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala morot, potatis och lök och skär i små tärningar. Skär även selleri och zucchini i små tärningar.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta eller stor kastrull utan att de tar färg.
  4. Tillsätt kyckling, lagerblad, buljongtärning, vatten, skalken på parmesanosten och krossade tomater. Blanda runt och låt koka ca 5 minuter.
  5. Tillsätt mer vatten om det behövs. Häll i pastan och salt. Rör om och låt koka tills pastan är klar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med riven parmesan och olivolja.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Abba Kolja i dill o räksås

Goda fiskrecept

5 goda fiskar som passar till vardags

Läs mer