Quiche á la Mimmi

Foto: TV4
Quiche á la Mimmi
11 ingredienser
För alla er kantarellälskare kommer här en krämig paj fylld med skogens guld. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Dryck
Rosévin - Réserve de Bonnet (nr 3181)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Pajskal
- 3 dl vetemjöl
- 150 g margarin
- 3 msk vatten
- 1 äggula
Fyllning
- 2 msk smör (eller margarin)
- 400 g kantareller
- 1 gul lök, finhackad
- 2 askar Crème Bonjour kantarellost
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 150 g Västerbottensost, riven
Gör så här
- Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
- Fräs kantareller tillsammans med löken.
- Tillsätt kantarellosten i fräset och låt smälta ner till en krämig sås.
- Salta och peppra.
- Häll såsen i den förgräddade pajformen.
- Strö över den rivna osten.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200° tills osten fått fin färg. Servera med en krispig grönsallad!