Caol ila Karré

Caol ila Karré
Foto: TV4

Caol ila Karré

Av: Mimmi Höglund

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

En festlig fläskkarré som är toppen att servera när man är många vid bordet. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck
Rött vin - Briccotondo Barbera (nr 2773)

Här hittar du receptet för sötstark whiskeyglaze

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 kg fläskkarré benfri, putsad

marinad

  • 1 dl kinesisk soja
  • 2 msk grillkrydda
  • 2 msk torkad timjan
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 droppar hickory liquid smoke, essens som ger rökig smak

Gör så här

  1. FÖRBERED:
  2. 2–3 dagar före: Gör inköp. Koka whiskyglaze. Blanda marinaden till köttet.
  3. Dagen före: Marinera och stek köttet. Täck och ställ kallt.
  4. 2–3 timmar före servering: Värm köttet i 1–1 1/2 timme i 100°C. Skär upp köttet vid serveringen och pensla över resten av whiskyglazen.
  5. Tillagning: Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa köttet och lägg det i en plastpåse.
  6. Häll på marinaden så att allt kött täcks. Låt ligga i kyl minst 2 timmar, men
  7. gärna över natten.
  8. Sätt ugnen på 175°C. Ta upp köttet ur marinaden. Lägg det i en långpanna, salta och peppra. Tillaga i ugnen i ca 45 minuter (innertemperatur ca 80°C). Pensla över whiskyglaze ett par gånger under tillagningen, spara lite till serveringen (sök receptet "Sötstark whiskyglaze").
  9. Låt köttet vila 15–20 minuter. Skär upp köttet och fördela resten av whiskyglazen över.
  10. Serveras gärna till my sweet pastasallad, sök receptet "My sweet pastasallad".