Rödbetor med pistagenötter, getost och spickeskinka

0 röster
4

Lokalt producerade ekologiska rödbetor med hackade pistagenötter, smulad skånsk getost och Skånsk spickeskinka! Serveras på en bädd av smörkokta rödbetsblad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 små (ekologiska) rödbetor med blast
  • 100 g (ca) skånsk getost rullad i sot, alt vanlig chèvre
  • 8 skivor (ca) skånsk spickeskinka (tunt skuren)
  • pistagenötter att hacka
  • flytande honung
  • smör

Gör så här

  1. Ta av blasten på rödbetorna och spara några fina blad. Rensa rödbetorna och låt helst skalet och rötterna sitta kvar (om de inte är för ”träiga”).
  2. Koka rödbetorna al dente i saltat vatten. Blanchera rödbetsblasten i snabbt i lite saltat vatten och en klick smör.
  3. Hacka pistagenötter, rulla skinkskivorna och skär upp getosten.
  4. Dela rödbetorna på mitten och lägg upp tillsammans med övriga ingredienser.
  5. Precis innan servering ringlas lite flytande honung över getosten och spickeskinkan.
13 oktober 2008

Laddar fler recept