• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Midsommarpanna

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Midsommarpanna

4 steg att laga

14 ingredienser

40 m

Den här midsommarpannan med färskpotatis, sommarlök, cheddarost och kaviar kommer snbabt bli en ny favorit i sommar.

Ingredienser

  • 8 färskpotatisar (små)
  • 1 dl cheddarost, riven
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 2 msk kaviar

Gör så här

  1. Skiva potatisen tunt och vänd ner riven ost, ägg, grädde, mjölk, salt och vitpeppar.
  2. Smörj en ugnsform och häll i blandningen. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter så att den stannar fint.
  3. Skiva salladslök tunt och vänd ner olivoljan och vinäger. Blanda runt lite.
  4. Ta ut pannan och garnera med löken, fint skuren gräslök, plockad dill och fördela lite kaviar över. Servera den sedan ljummen.