Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing

Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing
Foto: TV4

Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing

7

11 ingredienser

30 min

En lyxig och kul förrätt som även kan göras med till exempel räkor eller kräftstjärtar

Vintips från Micke
Saint Clair Riesling, Nya Zeeland, 6456, 96:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

portioner4
  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja (av god kvalitet)
  • 1 msk dill, hackad
  • 0,5 avokado
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 krm torkad timjan
  • 1,5 avokado
  • 4 champinjoner
  • 1 hummer, kokt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och mixa med mixerstav.
  2. Rensa hummern och skär i bitar.
  3. Skär champinjonerna i bitar.
  4. Dela avokadon och skär i tärningar.
  5. Lägg avokadon, svampen och i en skål.
  6. Häll över dressingen och blanda ihop.
  7. Servera på rostat bröd eller i de tömda avokadoskalen.
  8. Garnera gärna med forellrom och en god sallad.