Ålandspannkaka med sviskonkräm
Ålandspannkaka med sviskonkräm
13 ingredienser
Ingredienser
Ålandspannkaka:
- 6 dl mannagrynsgröt
- 2 dl mjölk
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- kardemumma
- 1 ägg
- smör
- grädde, vispad, till servering
Sviskonkräm:
- 10 torkade plommon
- 5 dl vatten (plus lite till mjölet)
- 1 bit malen kanel
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk maizenaredning
Gör så här
- Ålandspannkaka: Värm mannagrynsgröten och späd ut med mjölken. Blanda socker, salt, kardemumma och rör i. Tillsätt ägg och häll smeten i en smörad och bröad form. Ringla lite smält smör över. Grädda i 175 grader ca 45 minuter.
- Sviskonkräm: Skölj plommonen och blötlägg dem någon timme i en halv liter vatten. Tillsätt kanel och koka tills plommonen är mjuka. Smaksätt med socker och avlägsna kastrullen från värmen. Blanda maizenaredningen med lite vatten och häll i under kraftig omrörning. Ge krämen ett hastigt uppkok och häll den i en serveringsskål. Strö över lite socker.
- Servera pannkakan med sviskonkräm och vispad grädde till.