Mexikansk fisktaco

koket.se
Mexikansk fisktaco
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Mexikansk fisktaco

27 ingredienser

1 h

Mexikansk fisktaco med pico de gallo och cole slaw kan snabbt bli en ny familjefavorit!

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g vit fiskfilé, i munsbitstorlek (kummel, sej eller liknande)
  • rapsolja (till fritering)

Frityrsmet

  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk fänkålsfrö, malda
  • 2 dl lageröl

Pico de Gallo

  • 3 tomater, skurna i små kuber
  • 0,5 rödlök, hackad
  • 1 jalapeno-chili, finhackad
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • 1 limefrukt, juicen
  • salt

Cole slaw

  • 100 g vitkål, finhyvlad
  • 100 g morot, grovriven
  • 10 g färsk pepparrot, finriven
  • 30 g rödlök, tunnskivad
  • 150 g majonnäs [1,5 dl]
  • 10 g senap (fransk) [0,5 msk]
  • 5 g vitvinsvinäger [1 tsk]
  • 10 g strösocker [2 tsk]
  • salt
  • malen svartpeppar

Servering

  • tortillabröd (av majs)
  • limeklyfta
  • isbergssallad, strimlad

Gör så här

Frityrsmet

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till en klimpfri smet.
  2. Hetta upp oljan till 180 grader.
  3. Doppa fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, låt rinna av på hushållspapper.

Pico de Gallo

  1. Blanda alla ingredienser och smaka av.

Cole slaw

  1. Blanda samtliga ingredienser och smaka av.

Servering

  1. Värm bröden i folie i ugnen eller stek dem hastigt i en panna. Håll dem varma inslagna i en handduk.
  2. Montera en taco med pico de gallo, sallad, slaw och toppa med fisk och en limeklyfta.