• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Melonsallad med räkor och kaprisdressing

2 röster
30 m
4
Melonsallad med räkor och kaprisdressing
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Dressing

  • 0,5 förp kapris (+ spad)
  • 1 knippe morot (blasten)
  • persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • chilifrukt (efter smak)
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 dl olivolja (eller neutral rapsolja)

Krutonger

  • bröd
  • smör (eller olja)
  • havssalt
  • blandade örter

Sallad

  • 0,5 kg skalade räkor
  • 1 förp halloumiost, stekt i tärningar
  • sallad (eller gröna blad)
  • 0,25 melon (stor)
  • blandade örter
  • peppar
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Dressing
    Mixa alla ingredienser i blender eller mixer. Späd med olja eller vatten om det behövs. 
  2. Krutonger
    Tärna torrt bröd, t.ex. frukostbröd, rågbröd eller korvbröd. Stek i smör eller olja på medelhög värme i panna tillsammans med en nypa havssalt och eventuellt lite örter av valfri sort. Låt svalna. 
  3. Sallad
    Blanda räkor och halloumitärningar med dressingen.
  4. Lägg upp sallad och melon på ett stort fat, eller direkt på portionstallrikar.
  5. Toppa fatet med räk- och halloumiröran och krutonger, avsluta med örter och ett varv på pepparkvarnen. Servera med citronklyfta.
2 juli 2020