Melonsallad med räkor och kaprisdressing

Melonsallad med räkor och kaprisdressing
Foto: Tv4

Melonsallad med räkor och kaprisdressing

Av: Lisa Blomqvist

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

30 m

En fräsch sallad med melon, räkor, krispiga krutonger och härlig dressing passar lika bra på picknicken som till lunch eller som en del av en härlig buffé.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 0,5 förp kapris (+ spad)
  • 1 knippe morot (blasten)
  • persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • chilifrukt (efter smak)
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 dl olivolja (eller neutral rapsolja)

Krutonger

  • bröd
  • smör (eller olja)
  • havssalt
  • blandade örter

Sallad

  • 0,5 kg skalade räkor
  • 1 förp halloumiost, stekt i tärningar
  • sallad (eller gröna blad)
  • 0,25 melon (stor)
  • blandade örter
  • peppar
  • citron, i klyftor

Gör så här

Dressing

  1. Mixa alla ingredienser i blender eller mixer. Späd med olja eller vatten om det behövs.

Krutonger

  1. Tärna torrt bröd, t.ex. frukostbröd, rågbröd eller korvbröd. Stek i smör eller olja på medelhög värme i panna tillsammans med en nypa havssalt och eventuellt lite örter av valfri sort. Låt svalna.

Sallad

  1. Blanda räkor och halloumitärningar med dressingen.
  2. Lägg upp sallad och melon på ett stort fat, eller direkt på portionstallrikar.
  3. Toppa fatet med räk- och halloumiröran och krutonger, avsluta med örter och ett varv på pepparkvarnen. Servera med citronklyfta.