Mattias Caponata

Mattias Caponata
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Mattias Caponata

14 ingredienser

30 m

Jag kan fortfarande bli chockad över hur en hög med grönsaker och kryddor kan förvandlas till en så här galet god röra. När jag inte serverar den som förrätt med ett gott surdegsbröd till eller som ett lättälskat tillbehör till maten, smygäter jag den med sked (ibland med bara fingrarna, så god är den!)

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Vegansk mat för alla tillfällen.

Ingredienser

portioner dl
  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 msk kapris
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 msk persilja, finhackad (fryst eller färsk)

Gör så här

  1. Tärna auberginen och stek den i olivoljan tills den har fått fint med färg. Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna och röd paprika hyfsat fint och låt sedan steka med auberginen i några minuter.
  2. Hacka även tomaterna fint och halvera oliverna. Vänd ner i grönsaksröran tillsammans med kapris, strösocker, oregano, rödvinsvinäger, salt och svartpeppar. Låt bubbla under lock i 15 minuter.
  3. När röran har svalnat något rör du ner persiljan. Servera tillsammans med ett gott bröd eller som tillbehör till i princip vad som helst.