Styrbordstoast med äpple och sparris

styrbordstoast
Foto: tv4

Styrbordstoast med äpple och sparris

1

10 ingredienser

15 min

En fruktig förrättstoast med äpple, sparris, granatäpple, blåmögelost och två sorters nötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Dopff & Irion Riesling
Artikelnummer 2173
Ursprung Frankrike

Sparris och riesling har länge varit kompisar, med äpplen som förstärkning så ställs kraven ännu högre. Torr riesling av klass passar bäst!

Ingredienser

portioner4
  • 8 färska gröna sparrisar
  • 1 äpple
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 50 g blåmögelost
  • 1 dl bladspenat
  • 1 msk crema di balsamico
  • 4 skivor vitt bröd
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g valnötter
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Bryt av nedersta delen av sparrisen. Koka sedan sparrisen i 1-2 min.
  2. Skala och hacka äpplet, gröp ur granatäpplet, smula sönder blåmögelosten och blanda detta med bladspenaten.
  3. Stek sparrisen tillsammans med nötterna i smör i ca 2-3 min, rör runt ofta för att undvika att bränna pinjenötterna.
  4. Stek brödskivorna 1-2 min på varje sida för att få en fin färg och frasig yta.
  5. Lägg på äppelsalladen på brödet, sparrisen bredvid och lägg nötterna överst. Ringla balsamicokrämen över.