Matjessilltårta 2021
Matjessilltårta 2021
16 ingredienser
30 m + tid i kyl
En bakad omelett med kavring toppad med matjessill, rom och gräddfil samt krispiga grönsaker blir perfekt att servera till midsommar!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 2 skivor kavring (eller mörkt bröd)
- 2 skivor vitt bröd (små)
- 3 ägg
- 3 dl grädde
- 100 g cheddarost
- 3 msk matjesillspad
- salt
- vitpeppar
- smör
Garnering
- 4 matjessillfiléer
- 1 rödlök, tunna skivor
- 1 knippe gräslök, fint skuren
- 2 dl gräddfil
- 50 g rom (t.ex sik)
- 1 knippe rädisa, putsade och delade
- 2 morötter, tunt hyvlade
- 1 knippe dill
Gör så här
- Skär brödet i tärningar stora som sockerbitar.
- Vispa ihop ägg och grädde. Lägg i brödet och låt dra någon timme.
- Riv sedan ner osten i blandningen och smaksätt med spad från matjessillen, salt och vitpeppar.
- Häll upp blandningen i en smörad springform och grädda ca 15-20 minuter på 180 grader tills smeten stelnat. Låt svalna.
- Garnera med matjessill, rödlök, gräslök, gräddfil, rom, rädisor, morötter och dill när tårtan är sval, dock inte helt kall.