Matjessilltårta 2021

POPULÄRT
koket.se
Matjessilltårta 2021
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Matjessilltårta 2021

16 ingredienser

30 m + tid i kyl

En bakad omelett med kavring toppad med matjessill, rom och gräddfil samt krispiga grönsaker blir perfekt att servera till midsommar!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 skivor kavring (eller mörkt bröd)
  • 2 skivor vitt bröd (små)
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 100 g cheddarost
  • 3 msk matjesillspad
  • salt
  • vitpeppar
  • smör

Garnering

  • 4 matjessillfiléer
  • 1 rödlök, tunna skivor
  • 1 knippe gräslök, fint skuren
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g rom (t.ex sik)
  • 1 knippe rädisa, putsade och delade
  • 2 morötter, tunt hyvlade
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar stora som sockerbitar.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg i brödet och låt dra någon timme.
  3. Riv sedan ner osten i blandningen och smaksätt med spad från matjessillen, salt och vitpeppar.
  4. Häll upp blandningen i en smörad springform och grädda ca 15-20 minuter på 180 grader tills smeten stelnat. Låt svalna.
  5. Garnera med matjessill, rödlök, gräslök, gräddfil, rom, rädisor, morötter och dill när tårtan är sval, dock inte helt kall.