Matjessilltårta 2021

POPULÄRT
koket.se
Matjessilltårta 2021
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Matjessilltårta 2021

16 ingredienser

30 m + tid i kyl

En bakad omelett med kavring toppad med matjessill, rom och gräddfil samt krispiga grönsaker blir perfekt att servera till midsommar!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 2 skivor kavring (eller mörkt bröd)
  • 2 skivor vitt bröd (små)
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 100 g cheddarost
  • 3 msk matjesillspad
  • salt
  • vitpeppar
  • smör

Garnering

  • 4 matjessillfiléer
  • 1 rödlök, tunna skivor
  • 1 knippe gräslök, fint skuren
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g rom (t.ex sik)
  • 1 knippe rädisa, putsade och delade
  • 2 morötter, tunt hyvlade
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar stora som sockerbitar.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg i brödet och låt dra någon timme.
  3. Riv sedan ner osten i blandningen och smaksätt med spad från matjessillen, salt och vitpeppar.
  4. Häll upp blandningen i en smörad springform och grädda ca 15-20 minuter på 180 grader tills smeten stelnat. Låt svalna.
  5. Garnera med matjessill, rödlök, gräslök, gräddfil, rom, rädisor, morötter och dill när tårtan är sval, dock inte helt kall.
Matjessilltårta 2021 | Köket.se