Matjessill med brynt mandelsmör och lingon

Matjessill med brynt mandelsmör och lingon
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Matjessill med brynt mandelsmör och lingon

0

4 steg att laga

8 ingredienser

En riktigt enkel vardagsrätt med massor av smak! Matjessill som serveras med dillslungad potatis, brynt mandelsmör och rårörda lingon. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 matjessillfiléer
  • 125 g smör
  • 0,5 dl mandelspån
  • 2 msk kapris (små)
  • 4 msk rårörda lingon
  • 400 g delikatesspotatis
  • 3 msk dill, finhackad
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och vänd den i 1 msk smör och dillen.
  2. Torka av sillen och lägg den på en tallrik.
  3. Bryn smöret tills det doftar kola, lägg då ner mandel och avrunnen kapris och rör om.
  4. Skeda smöret över fisken, toppa med lingon och servera med potatisen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer