Matjessill med brynt mandelsmör och lingon

0 röster
4

En riktigt enkel vardagsrätt med massor av smak! Matjessill som serveras med dillslungad potatis, brynt mandelsmör och rårörda lingon.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 matjessillfiléer
  • 125 g smör
  • 0,5 dl flagad mandel
  • 2 msk små kapris
  • 4 msk rårörda lingon
  • 400 g delikatesspotatis
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och vänd den i 1 msk smör och dillen.
  2. Torka av sillen och lägg den på en tallrik.
  3. Bryn smöret tills det doftar kola, lägg då ner mandel och avrunnen kapris och rör om.
  4. Skeda smöret över fisken, toppa med lingon och servera med potatisen.
25 november 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept