Bryn smöret i en liten kastrull, det är färdigt när det börjar dofta kola och har fått en ljusbrun färg.
Dra från värmen och låt svalna något. Häll på sherryvinäger och rapsoljan.
Vispa äggulorna fluffiga i en bunke. Droppa sedan i smör-och oljeblandningen till det har blivit en krämig sås.
Späd ev med lite vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar.
Skär varm potatis i munsstora bitar och lägg på ett stort fat. Hacka de hårdkokta äggen och strössla över potatisen.
Strö på lite av dillen och gräslöken men spara mer än hälften till garnering. Häll på generöst av dressingen.
Häll av matjessillen. Lägg matjessillen på den dressade potatisen och äggsmulet. Varva sedan med machesallad och rädisor. Strö avslutningsvis över resterande gräslök och dill.
Servera med knäckebröd, smör och en riktigt god och lagrad ost.