• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Mathias Dahlgrens nyårsvarmrätt med stekta havskräftor, blomkål, smör och dill

0 röster
4

En fantastisk rätt som verkligen passar när skaldjuren är som bäst under hösten och vintern. Passar perfekt på nyår eller andra högtidliga tillfällen.

4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g blomkålsbuketter
  • 200 g crème fraîche
  • 12 havskräftstjärtar
  • smör till stekning + salt
  • salt
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • smör, brynt

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i vatten. Häll det kokta vattnet och låpt blomkålen ånga av.
  2. Mixa den varma blomkålen tillsammans med crème fraiche i en mixer tills den är helt slät. Smaka av med salt.
  3. Skär citronen i i mindre bitar.
  4. Salta kräftstjärtarna. Stek dem i smör.
  5. Placera ut blomkålscrème och kräftstjärtar över 4 varma tallrikar.
  6. Lägg ut 3-4 bitar citron på varje tallrik.
  7. Garnera med dilltoppar.
  8. Ringla över brynt smör.
29 december 2008