Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Fransk löksoppa med Gruyèretoast
Fransk löksoppa med Gruyèretoast
Betyg: 4 av 5 (2 röster)
2
Spara
Av:
Mathias Dahlgren
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
Förrätter
Soppa
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
Löksoppa:
1 kg gul lök, skalad
3 klyftor vitlök, finhackade
4 dl vitt vin
1 l mörk buljong
10 timjanblad
salt
svartpeppar
olivolja
Toast:
4 skivor toast
4 skivor gruyèreost
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Löksoppa:
Hacka löken grovt och bryn den i medlevarm panna i olivolja. Tillsätt vitlök, timjan, vin och buljong. Koka löken mör. Smaka av med salt och peppar.
Toast:
Rosta bröden på båda sidor, lägg på osten och låt den smälta.
Bryt sönder toasten och servera
Toastbitarna med ostsidan ner i soppan.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut