Paj med köttfärsröra
Paj med köttfärsröra
19 ingredienser
En mättande paj som brukar uppskattas av alla familjemedlemmar. Den som är tveksam till selleri kan förstås utesluta den och istället ta lite mer paprika.
Ingredienser
pajdeg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl flytande matfett [50 g]
- 1 dl mjölk
Fyllning
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 msk rapsolja (eller olivolja)
- 250 g nötfärs
- 2 msk färsk timjan (eller 2 tsk torkad)
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- 3 stjälkar stjälkselleri
- 1 röd paprika
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven ost (17 % fett)
Gör så här
- Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och köttfärs.
- Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten och låt puttra ihop i ca 10 minuter.
- Skär sellerin i tunna skivor och paprikan i tärningar och blanda i.
- Smaka av kryddningen och lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.
- Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över. Grädda i ca 30 minuter.