Martins laxsashimi med grönkål

Martins laxsashimi med grönkål
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Martins laxsashimi med grönkål

Av: Martin Stenmarck, Tina Nordström

Från: Tina i fjällen

5 ingredienser

10 m

Martin Stenmarcks recept på ett gott tilltugg innan middagen. Laxsashimi som rullas runt ett grönkålsblad och doppas i sirapssås.

Ingredienser

portioner
  • 200 g lax (av salmatyp)
  • 4-6 blad grönkål, krispig
  • 4 msk mörk sirap
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • havssalt

Gör så här

  1. Rör ut ättika och sirap i en skål, skiva laxen tunt, skölj och plocka grönkålen i små blad.
  2. Vik över en laxbit runt ett grönkålsblad och doppa i såsen med fingrarna, toppa med lite havssalt och stoppa i munnen.