Nötfärsbiffar med mozzarella och potatissallad

10 röster
4
Nötfärsbiffar med mozzarella och potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 1 mozzarellaost
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka bladpersilja, hackad
  • 2 msk kapris
  • 1 ägg
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 6 potatisar, kokade
  • 1 rödlök
  • 1 romansallad
  • svarta oliver
  • färsk basilika
  • 0,5 dl olja
  • 2-3 msk vinäger
  • 1 dl gräddfil
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka schalottenlökenoch och lägg hacket tillsammans med nötfärsen i en skål.
  2. Skär mozarellan i mindre bitar och lägg ner i samma skål.
  3. Blanda ner kapris med ägg och hackad persilja. Salta och peppra.
  4. Blanda alla ingredienserna väl och forma till biffar. Stek till biffarna fått fin färg på båda sidor (kan gärna vara en liten rå kärna inuti).
  5. Skiva rödlöken.
  6. Blanda med olja och vinäger.
  7. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
  8. Skär salladen i bitar och blanda med löken och potatisen i en skål.
  9. Blanda ner oliver, basilika och gräddfil.
  10. Smaka av med salt och peppar.
6 augusti 2009