Friterade kronärtskockor

Friterade kronärtskockor
Foto: Ingvar Eriksson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Friterade kronärtskockor

2 ingredienser

Knapriga, friterade kronärtskockor att servera som tapas eller snacks. Receptet kommer från boken Mina favoriter från Barcelona.

Jens Dolks vintips
Les Lauzeraies Tavel 2010, Frankrike, art.nr. 2724, 95 kr (4 solar)
Gott vin från rosévinets vagga, Tavel, i södra Rhonedalen.

Lolo Albariño 2009, Spanien, art.nr. 92237, 119 kr (4 solar)
Trenddruvan albariño från Spaniens nordvästra hörn, Rías Baixas.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe små violetta kronärtskockor [ca 6 st]
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär av toppen och nästan hela stjälken på kronärtskockorna.
  2. Dela på längden och skiva tunt.
  3. Fritera i olja på hög värme tills de fått fin färg.
  4. Låt rinna av något och krydda med salt.